Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamis rakott krumpli: még finomabb, mint az eredeti!

Rakott krumpli! Ez volt gyerekkoromban az egyik nagy kedvencem. Mióta nem eszem burgonyát, ez az étel is kicsit háttérbe szorult, ám mostanában sorban jönnek elő olyan ízek, melyeket már azt hittem, hogy el is felejtettem. A kereteimet betartva igyekszem reprodukálni édesanyám konyhájának ízeit.
Rakott pasztinák/édesburgonya

2-3 közepes pasztinák vagy fehér édesburgonya
1 szál kolbász
6 db tojás
3 dl kókuszjoghurt

1 ek zsír
10dkg kemény sajt/növényi sajt

Elkészítés:

A pasztinákot megpucoljuk, vékonyan felkarikázzuk. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és szintén karikázzuk a kolbásszal együtt. Egy jénai edényt, vagy magas falú tepsit kikenünk a zsírral. Lerakunk egy réteg pasztinákot, megsózzuk, majd rárakosgatjuk a tojás szeleteket. Megkenjük kókuszjoghurttal, vagy enyhén savanyított kókusztejszínnel. Jöhetnek a kolbászkarikák, majd amíg van alapanyag, addig rakosgatjuk a rétegeket. A tetejét kókuszjoghurttal megkenjük. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Amennyiben sajttal készítjük, a kész ételre reszeljük a sajtot és további 10 percig sütjük. 

MÉG TÖBB CIKK ÉS RECEPT A HÁZIGAZDÁNKTÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss