A krumplit héjastól, 2 tojással együtt sós vízben megfőzzük.
A toast kenyér héját levágjuk, nyújtófával vékonyra nyújtjuk, majd kivajazott püspökkenyérforma aljába rakjuk.
A főtt krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, a felét a toast kenyérre rakjuk, majd a szeletelt házi kolbászt, és a főtt tojás rétegezzük.
Ezután 2 tojásból, tejfölből, a lisztből, valamint kevés vízből mártást kavarunk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, kevés szárított bazsalikomot és oregánót adunk hozzá, majd a formába rakott alapanyagokra töltjük a mártás 2/3 részét. A szárított paradicsomot is elterítjük rajta, majd a maradék krumplival betakarjuk, és ráöntjük a masszát.
Sütőbe tesszük és közepes fokozaton addig sütjük, amíg pirulni nem kezd a teteje, ekkor a tépett scamorzát is rátesszük és hagyjuk, hogy ráolvadjon.