Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott krumpli és kókuszlikőr - ezt ették a Szomszédok karakterei 30 éve

default user icon
MME
1987-et írtunk, amikor a Szomszédok első epizódját megnézhettük a tévében. Hosszú éveken át néztük, hogyan él a lakótelepen Taki bácsi, Lenke néni, Julcsika és a többiek. Most azokra az ikonikus ételekre koncentráltunk, amik - olykor viccesen - megjelentek a teleregényben. Janka néni szerint például a rakott krumpli egy plebejus étel...

Lenke néni gyakran várta haza Taki bácsit valamilyen főzelékkel. Legtöbbször persze tojást, vagy virslit sütött rá feltétnek, de előfordult, hogy egy kis vadhúsból készült pörkölt is került a tányérra, főleg, ha János Almánál aludt.

TEJFÖLÖS ZÖLDBABFŐZELÉK >>> 

 
A Szomszédok egyik legemlékezetesebb epizódja, amikor Szilveszter éjjel becsengetett az egyik lakótelepi lakásba Hofi Géza. Ezekben a részekben mindig feltűnt a hidegtál és a pezsgő.



Julcsika életét az általánostól egészen az diszkó korszakig végigkísérhettük. Az iskolában Julcsika melegszendvicset is vehetett a büfében.
Julcsika gyakran megfordult a táborokban is, ahol Béla bácsi és Jutka néni szorgosan főzte a bográcsban a paprikás krumplit. Jó sok zsírral természetesen, és friss kenyérrel.

PAPRIKÁS KRUMPLI BOGRÁCSBAN >>>


Janka néni a bort szerette a legjobban, de kedvére való volt az a rakott krumpli is, amit Jutka főzött a családnak. Sokakból váltott ki röhögőgörcsöt Janka néni emlékezetes mondata:

"Istenem! Rakott krumpli, a kedvencem! Igaz, hogy én otthon előkelő, nagypolgári nevelést kaptam, és rendkívül finom ízlést örököltem, de imádom az ilyen plebejus ételeket."

HÁZIAS RAKOTT KRUMPLI >>> 


Gábor Gábor mindenhez vonzódott, ami még nem indult el hódító útjára a lakótelepen. Így esett, hogy ő már egy 1987-es epizódban is kókuszlikőrt kért a vendégségben.

Csoki likőr házilag >>> 


A 72. részben Etus az egész családot lehívta vidékre, hogy piacos Józsi disznóvágásán serénykedjenek. Sajnos hasonló programmal nem szolgálhatunk, de remek recepteink vannak a témában.


Ezeket már olvastad? 

MEGLEPŐ, HOGY KINEK KÖSZÖNHETJÜK A VATTACUKROT >>> 

TÖLTÖTT PAPRIKA ÉS PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC: 12 HÁZIAS RECEPT >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss