A krumplit alaposan megmossuk, héjában felteszük főni hideg vagy langyos vízben. (Ízlés szerint fűszereket is tehetünk a főzővízbe: néhány szem bors, 2 db nagyobb babérlevél, néhány szem koriandermag, mustármag, római kömény, só.) A forrástól számítva kb. 25-30 percig főzzük, amíg a közepe is megpuhul.
Amíg a krumpli fő, a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Apróra vágjuk a vöröshagymát, majd egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk. Kb. 4-5 perc után, amikor már üveges, hozzáadjuk a fűszereket, és még kb. fél percig pirítsuk tovább. Hozzáadjuk a darált húst, megkeverjük, és közepes lángon kb. 10 percig sütjük. (Időnként érdemes átkeverni.) A végén belemorzsolunk egy kevés görögszénát.
Miközben a hús sül, elkészítjük a besamelt. 3 dkg vajat serpenyőben felforrósítunk, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a meleg tejjel. Sűrűre főzzük. Ízlés szerint sóval, borssal, szerencsendióval ízesítjük.
Az elkészült mártást hagyjuk kihűlni. Miután teljesen kihűlt, simára keverjük a tejföllel. Ha szükséges, ízesíthetjük még.
A megfőtt krumplit leszűrjük, pár percig hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját. Kb. 1 cm vastag karikákra szeleteljük.
Enyhén kivajazott tűzálló tálba teszünk egy réteg krumplit. Elterítjük rajta egyenletesen a hús felét, ismét egy réteg krumpli jön, majd a besamelmártás fele. A hús másik felével folytatjuk a sort, végül a tetejére rakjuk a maradék krumplit. Meglocsoljuk a felvert tojással és a maradék besamellel.
A rakott krumplit a forró sütőbe tesszük, és kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük a tetejét. Kockákra vágva, forrón tálaljuk.