hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott krémes

70 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl cukrozott habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • A tetejére:
  • csokireszelék vagy mandulaforgács
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kb. fél cm vékonyra nyújtjuk és 20 cm hosszú,1,5 cm széles csíkokat vágunk belőle (15 db-ot).
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, 180 fokra előmelegített sütőben halványsárgára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Elkészítjük a tölteléket: 1 csomag vaníliás pudingport megfőzünk, majd kihűtjük. A tejszínhabba 1 csomag habfixálót teszünk, gépi habverővel keményre verjük. Apránként hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, géppel tovább keverjük jó keményre.
  4. Egy sütőpapírt előkészítünk, és a habból akkora hosszúságú és szélességű habot kenünk fel, amelyre sorban, egymás mellett ráfér 6 db leveles tésztacsík.
  5. Erre a tésztacsíkra is habot kenünk, majd ennek a tetejére 5 db tésztacsíkot teszünk egymás mellé. Erre is hab, majd a megmaradt 4 db tésztacsík jön. Végül az egészet bekenjük a habbal.
  6. Azzal a sütőpapírral tekerjük körbe, amelyen dolgoztunk, és kb. 6-7 órára hűtőbe tesszük. (Ha mélyhűtőbe tesszük, hamarabb lesz fogyasztható.) Amikor kivesszük, a tetejét megszórjuk csokireszelékkel vagy mandulaforgáccsal. 

Megjegyzés

Nekem maradt nyers leveles tésztám, abból túrós batyut készítettem. - Judit954

Ezek is érdekelhetnek

Friss