Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott kelkáposzta maradék pörkölttel

75 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kelkáposztát vékony csíkokra felszeleteljük és puhára főzzük. Amíg a kelkáposzta fő, addig az előző napról megmaradt pörköltet húsdarálón ledaráljuk. Megfőzzük a rizst, majd összekeverjük a ledarált pörkölttel. Sózzuk, mert a rizs felszívja a sót, amit a pörkölthöz használtunk. A megfőtt kelkáposztát leszűrjük.

Egy hőálló edény aljára egy kevés olajat öntünk, és egy sor kelkáposztát teszünk bele. Utána egy sor pörköltes rizs következik, majd még egy sor kelkáposzta. Tetejét meglocsoljuk tejföllel, majd megszórjuk vékonyan pirospaprikával és ételízesítővel. Forró sütőben sütjük kb. 30 percig.

Megjegyzés

Azért szeretem ezt az ételt, mert olcsó, és ha megmaradt a pörkölt, de minden más már elfogyott /tészta, krumpli/, nem kell a kukában landolnia. Utálok ételt kidobni.
- szoranya

Ezek is érdekelhetnek

Friss