Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott kelkáposzta IV.

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kelkáposztát leveleire bontom, majd felteszem sós vízben főni. Akkor jó, ha megpuhul, és egy kicsit összeesik.

Miközben fő a káposzta, a hagymát kevés olajon megdinsztelem, beleteszem a darált húst, 1 teáskanál pirospaprikát, majd abból a vízből teszek 1 dl-t, amiben fő a káposzta. Így főzöm kb. 20 percig fedő alatt, és néha megkavarom. Majd beleteszek 1 nagy bögre rizst, és ismét felöntöm azzal a vízzel, amiben fő a káposzta (kb. fél liter). Sózom, borsozom, beleteszek 1 mokkáskanál ételízesítőt, majd kavargatva főzöm, amíg meg nem puhul a rizs. Ha kell, még öntök hozzá vizet.

Ha készen van a rizs, egy tepsit kiolajozok, és az aljára rakosgatom a káposztákat, majd ráteszem a rizses húst. A tetejét szintén káposztával borítom be, és 1 nagy pohár tejföllel leöntöm.

Sütőben kb. 45 perc alatt megsütöm.

Ezek is érdekelhetnek

Friss