Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott kelkáposzta III.

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rizst megfőzzük. A darált húst kevés zsiradékon megpároljuk, majd a rizzsel összekeverjük, őrölt feketeborssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük.

A kelkáposztát leveleire szedjük, bő, sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, a levelek vastagabb ereit kivágjuk.

Egy hőálló edényt kikenünk zsiradékkal, majd egy sor káposztát helyezünk bele. Erre egy sor töltelék következik, majd megint kelkáposzta, és így tovább. A tetejére káposzta kerüljön, majd 2 dl tejfölt öntünk rá.

Körülbelül 30 percig sütjük 180 fokon, amíg a tetején a tejföl szépen megpirul.

Megjegyzés

A receptet Dr.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss