Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott kelkáposzta hagymamártással

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg szeletelt toast kenyér
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg szeletelt húsos szalonna
  • 15 dkg sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • A hagymamártáshoz:
  • 10 dkg krém sajt
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 teáskanál liszt
  • 2 dl hagymaleves

Elkészítés

Elkészítés: A kenyeret megpirítjuk. A vaj felét a zúzott fokhagymákkal kikeverjük, és a pirított kenyereket megkenjük.

A káposztát sós vízben megabáljuk, jól lecsöpögtetjük.

4 szelet szalonnát félreteszünk, a maradékot felcsíkozzuk. A hagymát és a szalonnacsíkokat megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.

Az előkészített alapanyagokat sütőtálba rétegezzük: kenyér, hagymás szalonna, káposzta, sajt, kenyér, hagymás szalonna, káposzta, sajt).

A hagymamártáshoz a félretett szalonnaszeleteket megsütjük, a szalonnát félretesszük, majd a visszamaradt zsiradékon a felaprított hagymát megdinszteljük. Meghintjük a liszttel, felengedjük a borral és a tejszínnel, majd 10 percig takarékon főzzük. Ezután hozzákeverjük a krémsajtot, majd a káposztára öntjük. Sütőben, 220 fokon kb. 40 percig sütjük.

A rakott kelkáposztát a kisütött szalonnaszeletekkel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss