Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott kel virslivel

MME MME
2 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított kelkáposztát feldarabolom, mintha főzeléknek lenne. Serpenyőbe margarint/olajat teszek, és ha felmelegedett, beleszórom a kelkáposztát. Kevés, kb. 0,5 dl vizet öntök alá, rászórom a préselt fokhagymát, sózom, és fedő alatt lassú tűzön párolom. Mikor már majdnem puha, szórok rá köménymagot bőven, és még azzal párolom keveset. A levét elpárologtatom. Mikor kész, bőven megszórom majorannával, összekeverem.

Közben a hagymát apróra vágom, zsiradékot teszek alá, megdinsztelem. Ha kész, szórok bele pirospaprikát, belerakom a karikára vágott virslit, és nagyon kevés vízzel felengedem. Sózom kicsit, borsozom, és pár perc alatt készre főzöm. A rizst sós vízben puhára főzöm, leszűröm. A két evőkanál lisztet kevés vízzel simára keverem, hozzákeverem a 2 db tojást, hozzáöntöm a tejszínt, sózom, borsozom.

Mikor minden elészült, egy tálat kiolajozok vékonyan, beleterítem a kelkáposzta felét, erre ráterítem a megfőtt rizst, azt is megszórom majorannával. A rizsre terítem a pörköltös virslit, majd pár kanál tejszínes keverékkel meglocsolom, de csak annyival, hogy még a tetejére is maradjon belőle. Rászórom a sajt felét. Utána ráterítem a maradék kelkáposztát, ezt is meglocsolom a maradék tejszínnel, és rászórom a maradék sajtot. 200 fokos sütőben szép pirosra sütöm.

Ezek is érdekelhetnek