Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott kel pulykahússal

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A káposztaleveleket forró ételízesítős vízben előfőzöm. A hagymát apróra vágom, olajon megpirítom, hozzáadom a darált húst, a fokhagymát, sót, feketeborsot, majd mikor majdnem kész a hús, a majorannát is. Közben a rizst ételízesítős vízben majdnem készre főzöm.

Egy hőálló tálat vékonyan kikenek vajjal, és egy pici zsemlemorzsával megszórom. Belehelyezek egy sor kelkáposztát, ráteszem a húst, arra a rizst, majd következik a tejföl. Ezt addig rétegezem (kb. 3-4 sor szokott lenni), míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére kelkáposzta kerüljön, tejföllel meglocsolva. Sütőben pirulásig sütöm.

Megjegyzés

A tejföllel nem szoktam spórolni, van, hogy több is belekerül.
- Anyapinta

Ezek is érdekelhetnek

Friss