Elkészítés: A káposztaleveleket forró ételízesítős vízben előfőzöm. A hagymát apróra vágom, olajon megpirítom, hozzáadom a darált húst, a fokhagymát, sót, feketeborsot, majd mikor majdnem kész a hús, a majorannát is. Közben a rizst ételízesítős vízben majdnem készre főzöm.
Egy hőálló tálat vékonyan kikenek vajjal, és egy pici zsemlemorzsával megszórom. Belehelyezek egy sor kelkáposztát, ráteszem a húst, arra a rizst, majd következik a tejföl. Ezt addig rétegezem (kb. 3-4 sor szokott lenni), míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére kelkáposzta kerüljön, tejföllel meglocsolva. Sütőben pirulásig sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre