Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott kel kölessel és sonkával

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kelkáposztát előfőzzük, darabokra vágjuk/tépjük. A felaprított sonkát kis olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, hagymát, sót, borsot, szerecsendiót ízlés szerint. Addig pároljuk míg a gomba megpuhul. A kölest és a bulgurt sós vízben puhára főzzük. A szokásos módon rétegezve tepsibe terítjük a káposztát, a gombás masszát és a kölest/bulgurt. A tetejére locsoljuk a tojással elkevert tejfölt. Forró sütőben kb. 30 percig sütjük.

Megjegyzés

Köles és bulgur minden nagyobb élelmiszerboltban kapható, és persze a bioboltokban is. Nagyon finom, és a köles nem hízlal! Különböző zöldfűszerekkel még izgalmasabbá tehetjük, pl: zsálya, kakukkfű, lestyán, rozmaring... - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss