Elkészítés: A rizst ételízesítős, olajos vízben majdnem puhára főzöm, leszűröm, lecsöpögtetem. A karfiolt szintén ételízesítős vízben megfőzöm, leszűröm. A hurkát, ha fagyasztott, forró sütőben kiolvasztom.
A felkockázott hagymát megfonnyasztom sóval az olajon, hozzárakom a fokhagymát. Ehhez rakom a májas hurkát, és néhány percig együtt párolom, majd hozzáadom a lereszelt vagy ledarált párizsit. Csemege pirospaprikát adok hozzá. Ezt az egyveleget összekeverem a rizzsel.
Vékonyan kizsírozok egy megfelelő nagyságú tepsit, és beleöntöm a rizses masszát. Rámorzsolgatom a karfiolrózsákat, majd meglocsolom a tejföl, tojás, só keverékkel.
Forró sütőben addig sütöm, míg a teteje pirosodni kezd. Kockákra vágva tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre