Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott karfiol II.

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt szedjük rózsáira, enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük és csepegtessük le alaposan (pici szódabikarbonát is teszek a vízbe, ettől szép fehér marad).

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra, felhevített olajon pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott a hagyma, adjuk hozzá a darált húst, keverjük alaposan össze, és süssük fehéredésig. Közben ízlés szerint fűszerezzük, és szórjuk meg a pirospaprikával. Ezután öntsük fel a vízzel, majd főzzük puhára a húst.

A rizst szintén főzzük puhára a tasakon lévő előírás szerint,majd keverjük az elkészült húshoz.

Egy nagyobb tepsit kenjünk ki vékonyan olajjal, a karfiol felét terítsük bele, szórjuk meg egy kevés sóval, egyenletesen kanalazzuk rá a húsos keveréket, majd ízlés szerint locsoljuk meg tejföllel (én nem sajnáltam a tejfölt, alaposan meglocsoltam). A maradék karfiolt egyenletesen osszuk el a tetején, szórjuk meg sóval, és szintén locsoljuk meg tejföllel. Ízlés szerint megszórhatjuk még 1-2 evőkanál zsemlemorzsával, hogy szép színt kapjon sütés közben.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt süssük készre.

A sütőből kivéve tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint felvágva kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss