Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott karfiol darált marhahússal és besamellel

MME MME
4 3.2/5
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 szép nagy fej karfiol
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 bögre rizs
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • A besamelhez:
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 6 dl tej
  • Fűszerek:
  • bors
  • szerecsendió
  • ételízesítő
  • fűszerkömény
  • pirospaprika

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedem, és sóval, ételízesítővel ízesített vízben félpuhára főzöm. Kifőzöm a bögre rizst. Felaprítom a hagymát, és pici olívaolajon megfonnyasztom. Rádobom a darált húst és átpirítom. Közben hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, sózom, borsozom, pici pirospaprikával színt adok neki, és késhegynyi fűszerköménnyel ízesítem.

A karfiol felét szeletkékre vágom, és a kivajazott tepsi aljára sorakoztatom. A húst összekeverem a rizzsel, ráhalmozom. A tetejére jön a maradék karfiol. Elkészítem a besamel mártást: a tejet felforralom, félreteszem. A vajat felforrósítom, és belekeverem a lisztet, mintha világos rántást készítenék. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntöm. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezem. Ráöntöm a karfiolra, megszórom reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején. (Én légkeveréses sütőben 180-190 fokon szoktam.)

Ezek is érdekelhetnek

Friss