hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott karalábé

MME MME
1 4.5/5
120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A rizst sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és kihűtjük. A karalábét megtisztítjuk, megmossuk, kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben, amit a vajjal és a cukorral ízesítünk, félpuhára pároljuk, leszűrjük lecsepegtetjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, a fokhagymát. A darált húst összekeverjük sóval, borssal, a majoránnával, a hagymára öntjük, és kevergetve megpirítjuk. Levesszük a tűzről, és összekeverjük a rizzsel. Tűzálló tálat kivajazunk, beterítjük karalábékockával, befedjük rizses töltelékkel, majd ezt ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. Úgy osszuk be, hogy a tetejére karalábé kerüljön. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Felverjük a tojásokat, belekeverjük a tejfölt, majd a tejet, gyengén megsózzuk, és leöntjük vele a rakott karalábét. A sütőben kb. 1 óra hosszat sütjük, kicsit pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 386 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss