Elkészítés: Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A csirkemellféléket lapjában félbevágjuk. A karalábé egészséges zöldjét vastagabb metéltre összevágjuk, a vastag erek nélkül. A karalábék zsengéjéből 12 korongot vágunk. A visszamaradt karalábét metéltre vágjuk.
Sós vízben a korongokat megfőzzük, majd félretesszük. A főzőlevet is félretesszük.
Vajon megfuttatjuk a metéltre vágott karalábét, rátesszük a gorombára vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, és kevés főzőlé hozzáadásával pároljuk. Amikor félig puha, rátesszük a leveleket és a metéltre vágott paprikát. Ha szükséges, teszünk rá még főzőlevet is. Amikor roppanósan puha, ráöntjük a tejszínt, összeforraljuk és félretesszük.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és olajon megsütjük.
Tálaláskor a tányérra teszünk a tejszínes karalábéból, ráhelyezünk 1-1 korong főtt karalábét, arra sült húst rakunk, majd ismét karalábé és hús következik. A tetejére szép karalábészeletet tehetünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre