Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott karalábé másképp

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A csirkemellféléket lapjában félbevágjuk. A karalábé egészséges zöldjét vastagabb metéltre összevágjuk, a vastag erek nélkül. A karalábék zsengéjéből 12 korongot vágunk. A visszamaradt karalábét metéltre vágjuk.

Sós vízben a korongokat megfőzzük, majd félretesszük. A főzőlevet is félretesszük.

Vajon megfuttatjuk a metéltre vágott karalábét, rátesszük a gorombára vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, és kevés főzőlé hozzáadásával pároljuk. Amikor félig puha, rátesszük a leveleket és a metéltre vágott paprikát. Ha szükséges, teszünk rá még főzőlevet is. Amikor roppanósan puha, ráöntjük a tejszínt, összeforraljuk és félretesszük.

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és olajon megsütjük.

Tálaláskor a tányérra teszünk a tejszínes karalábéból, ráhelyezünk 1-1 korong főtt karalábét, arra sült húst rakunk, majd ismét karalábé és hús következik. A tetejére szép karalábészeletet tehetünk.

Megjegyzés

Vomberg Frigyes receptje, fotó: Komáromi Zoltán
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss