Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott húsgombóc rizzsel

MME MME
60 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg darált hús
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 ek bazsalikom
  • 1 ek majoránna
  • 1/4 l húslevesalaplé
  • 25 dkg rizs
  • 1 csésze borsó
  • A mártáshoz:
  • 6 dl sűrített paradicsom
  • 20 dkg hámozott paradicsom
  • 2 dl víz
  • bazsalikom
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • A tetejére:
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • mozzarella
  • parmezán
  • reszelt sajt

Elkészítés

  1. A darált húst összedolgozzuk az összetört fokhagymával, sóval, borssal, majoránnával és a bazsalikommal, majd a masszából gombócokat formázunk. Bő vízzel hígított, forrásban levő alaplében néhány perc alatt kifőzzük.
  2. Egy tűzálló tálat zsiradékkal kikenünk és beletesszük a rizst, rászórjuk a borsót. A sűrített paradicsomot, és a hámozott paradicsomot összekeverjük a vízzel, ha szükséges bazsalikommal, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük még, majd ráöntjük a rizsre és összekeverjük. A húsgombócokat a tetejére halmozzuk.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük lefedve. Ha a rizs megpuhult, akkor rátesszük a félbevágott paradicsomokat, a mozzarella karikákat, megszórjuk parmezánnal, reszelt sajttal és 15-20 percig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.

MESSINAI RAKOTT HÚSGOMBÓC (TRUSCELLO) >>>

13 ISTENI HÚSGOMBÓC: SPAGETTIVEL, RÁNTVA VAGY AKÁR LEVESBE! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss