Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-tejfölös rakott hús

MME MME
> 90 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd megszórjuk mindkét oldalát sóval, borssal és szerecsendióval. Ezután egy picit állni hagyjuk, addig pedig a sajtot is lereszeljük. 
  2. A befűszerezett hússzeleteket először beleforgatjuk a lisztbe, majd a felvert tojásba. 
  3. A következő lépésben egy vajjal kikent, sajttal megszórt sütőformába helyezzük a hússzeleteket. A tetejüket megkenjük tejföllel és megszórjuk sajttal. Ha ezzel elkészültünk, jöhet egy újabb réteg hús, majd megint tejföl és sajt. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogynak a szeletek. Ezután lefedjük fóliával.
  4. 190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 1-1,5 óra át sütjük, aztán fólia nélkül még addig, míg szépen meg nem pirul a teteje. Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, így könnyeben lehet majd vágni. Jól illik mellé a rizs, a bulgur, vagy a krumplipüré is.

Nézd meg videón is, hogyan készül a sajtos-tejfölös rakott hús >>>

BOLOGNAI LASAGNE, A KLASSZIKUS RECEPT >>> 

SAJTOS-SONKÁS RAKOTT KARFIOL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss