Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott harcsa

MME MME
120 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A harcsaszeleteket 3-4 órán át tejbe áztatjuk.

A hagymát hosszú szálára vagdossuk, minél vékonyabbra, olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén vékony szeletekre vágott gombát, és fedő alatt puhára pároljuk. Mielőtt a gomba elfövi a teljes levét, belekeverjük a vékony szeletekre vágott libamájat, sózzuk, borsozzuk, és még kb. 6-8 percig készre sütjük.

A harcsaszeleteket kivesszük a tejből,
lecsöpögtetjük, sóval, borssal fűszerezzük, és kb. 1 óráig állni hagyjuk.

Egy magasfalú tepsit kikenünk olajjal, nem szorosan elhelyezünk 6 harcsaszeletet, megrakjuk a gombás libamájjal, majd lefedjük a másik 6 harcsaszelettel. Kicsit megnyomkodjuk,
tetejüket bekenjük majonézzel, vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és megszórjuk kevés őrölt borssal.

180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Ha a sütőben van grill fokozat, az utolsó 10 percre kapcsoljuk be, így a sajt szép pirosra sül.

Tálaláskor sült burgonyát, vegyes zöldsalátát vagy párolt rizst adunk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss