Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott halfilé kapros kapribogyós burgonyával

MME MME
3.7/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg tengeri halfilé
  • 2 kis paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 teáskanál vágott bazsalikom
  • 2 evőkanál olaj
  • A kapribogyós burgonyához:
  • 50 dkg burgonya
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál vágott kapor
  • 1 teáskanál vágott kapribogyó
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

Előkészítés: A halfiléket felszeleteljük, úgy, hogy 8 szeletet kapjunk, sózzuk, és 5-6 percig állni hagyjuk. A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk. A hagymát meghámozzuk, fél karikákra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, megfuttatjuk benne a hagymát, majd a borral, a bazsalikommal, kevés vízzel és sóval megpároljuk. A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük, leszűrjük, meghámozzuk, felkarikázzuk. Felforrósítjuk az evőkanálnyi vajat, megfuttatjuk benne a kaprot, rátesszük a kapribogyót, majd ráöntjük a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk a burgonyával. Az olajat és a maradék 1 evőkanál vajat felhevítjük, majd megsütjük rajta a halszeleteket és a felezett paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál tányérra tesszük a burgonyát, rá egy szelet halat, arra párolt hagymát, és ismét halat. Mellé szedjük a sült paradicsomot, és forrón tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 713 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss