Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott hal mártásban

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

A halfilét késsel tisztítsuk meg, mossuk át, csepegtessük le, végül papírtörlőn szárítsuk meg. Tegyük egy tálba a szétzúzott fokhagymagerezdeket, az apróra vágott petrezselyemzöldet és az olajat, alaposan keverjük össze, majd hagyjuk állni. A burgonyát tisztítsuk és mossuk meg, végül szeleteljük fel vékony karikákra.

Miután előkészítettük a hozzávalókat, egy tűzálló tálba tegyük bele a burgonyaszeletek felét. Sózzuk meg, majd csepegtessük le a fokhagymás-olajos mártással. A halfiléket sózzuk és borsozzuk meg.

A halszeleteket osszuk el a burgonyaágyon, majd tegyük rá a megmaradt krumplit. Öntsük rá a maradék fokhagymás szószt. Ütögessük meg az edényt, hogy az alapanyagok között rekedt levegő távozzon.

A rakott burgonyát szórjuk meg reszelt sajttal, és tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 20-25 percig, majd szeleteljük fel adagokra. Zöldsalátával vagy ízlésünk szerint főtt zöldséggel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss