Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott gombapaprikás

MME MME
65 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A rakott gombapaprikás elkészítéséhez a megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük, majd meghintjük a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is. Jól elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt megpároljuk. Ha nem enged elég vizet, ezt pótolhatjuk egy kevés víz hozzáadásával.
  3. Közben a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, adunk hozzá egy keveset a gombaragu levéből, majd behabarjuk vele a paprikást.
  4. Egy jénaiba öntjük a kifőzött és lecsepegtetett tésztát, ráöntjük a gombapaprikást, alaposan elkeverjük, majd megszórjuk gazdagon reszelt sajttal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt összesütjük.

NÉZD MEG videón, hogyan készül a rakott gombapaprikás 

Megjegyzés

Különleges gombapaprikás recept, amit mindenképpen érdemes kipróbálni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss