Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott fasírozott

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A húsos réteghez:
  • 1 kg darált hús
  • 3 db áztatott, majd kinyomkodott zsemle
  • bors
  • gyömbérpor
  • 1 csapott evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • kevés aprított vöröshagyma
  • zúzott fokhagyma
  • 4 db nyers tojás
  • A zsemlés réteghez:
  • 4 db áztatott, majd kinyomkodott zsemle
  • bors
  • sok aprított petrezselyemzöld
  • 4 db nyers tojás
  • A tojásos réteghez:
  • 4 db főtt tojás összetörve
  • bors
  • 2 db nyers tojás
  • A tetejére:
  • 1 tojás
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A háromféle réteg alapanyagait külön-külön összedolgozzuk. Egy kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe vagy jénaiba az alábbiak szerint rétegezzük: fasírozott hús fele, zsemletöltelék fele, az összes tojáskrém, a zsemletöltelék másik fele, maradék fasírozott hús.

Tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, pirosra sütjük. Kisülés után felkockázzuk vagy szeleteljük. Rizzsel vagy franciasalátával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss