Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott édesburgonya, ahogy Kocsis Korinna készíti

MME MME
75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A rakott édesburgonya elkészítéséhez az édesburgonyát megtiszítjuk, és forró vízben kb. 15 perc alatt előfőzzük, majd lehűtjük.
  2. A tojásokat 7 perc alatt megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük, és ha kihűltek, megpucoljuk.
  3. Ezután a kolbászt, a tojást és a megfőtt édesburgonyát felkarikázzuk.
  4. Egy hőálló tálat kikenünk az olívaolajjal, és elkezdjük rétegezni az alapanyagokat. Az aljára lerakunk egy sor édeskrumplit, majd tojást és kolbászt.
  5. Megkenjük tejföllel, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd megszórjuk a lereszelt sajt felével. Majd újra jön egy sor édesburgonya, tojás, kolbász, tejföl, só, bors és reszelt sajt.
  6. A tálat lefedjük, és 180 fokos sütőben 35 percig sütjük, majd levesszük a fóliát a tetejéről és további 10 perc alatt készre pirítjuk.

    Nézd meg videón, hogy készül a rakott édesburgonya:


Ezek is érdekelhetnek

Friss