Darált húsos rakott köles (gluténmentes)

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 1 kg darált hús
  • bors
  • 2 db tojás
  • 2 tk rizsliszt
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg köles (Az eredetiben 4 db ez esetben GM zsemle, tejbe áztatva)
  • 4 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • A tetejére:
  • tejföl

Elkészítés

  1. A darált húst a tojásokkal és a rizsliszttel összegyúrjuk, majd sóval, borssal ízesítjük. A felét egy közepes méretű tepsibe lapítjuk a tenyerünkkel.
  2. A kölest háromszoros mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sárgájákat is. Egy mély tálba öntjük a leszűrt köles, a tojásos masszát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Óvatosan összekeverjük, és a már tepsiben lévő húsos rétegre öntjük.
  3. Végül befedjük a másik réteggel, szintén a tenyerünk közt lapogatunk egy-egy adag darált húst. 180 fokos sütőben, kb. 30 percig sütjük. Ezután éles késsel 6 kockára vágjuk, majd tejföllel megkenjük, és visszatesszük további 5 percre a sütőbe. Savanyúságot kínálunk mellé.

Megjegyzés

Az eredetiben 4 db zsemlét tejben megáztatunk, kifacsarjuk, a továbbiakban ugyanúgy járunk el, mintha kölest használtunk volna. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss