Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott csokis piskóta

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Ehy üvegtál aljára egy réteg kb. 3 cm-esre tépkedett piskótát teszünk, rummal meglocsoljuk. Egy réteg (kihűlt) csokipuding lesz a következő réteg, erre szórunk kb. 10 szem meggybefőttet, ezt egy réteg tejszínhabbal beterítjük. Így folytatjuk a rétegezést, az utolsó réteg tejszínhab legyen meggyszemekkel dekorálva. Kb. 6 órát (vagy 1 éjszakát) hűtőben pihentetjük.

Megjegyzés

Egy nappal az elkészítés előtt érdemes megsütni a piskótát (vagy kész lapot vásárolni, esetleg babapiskóta is szóba jöhet) és megfőzni a csokipudingot, hűteni. Az arányoktol is kissé el lehet térni az alapján, ki mennyire szárazabban vagy krémesebben szeretné. A cukor mennyisége is lehet ízlés szerint kissé változó. A tálalához feltétlenül szükségesek a kistányérok, süteményes villák és egy merőkanál. Aki csak egyszer is megkóstolja, az legtöbbször meg is kedveli. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss