Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott csirkemell sült zöldségekkel, petrezselymes rizzsel

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A csirkemellet kettészelem, kiklopfolom, formázom, fűszerezem. Beteszem a hűtőbe.

Az édesburgonyát felkockázom, a krumplikat, a retket és a spenótot megmosom, a paradicsomot vékonyan felszeletelem. A sajtot lereszelem. A kertben vágok rozmaringot és petrezselymet.

Egy serpenyőbe teszek 1 kanálnyi vajat, ráhelyezem az egyik mellet, amire rétegesen rápakolom a paradicsomot, a sonkát, a sajtot és a spenótot, majd ugyanezt még egyszer. Minden réteget fűszerezek. Betakarom a másik mellfilével. Mellérakom a zöldségeket, fűszerezem, s ráhelyezem a rozmaringszálakat. Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen sütöm.

Közben megfőzöm a rizst, hozzákeverem a durván aprított petrezselyemzöldet.

Fél óra elteltével leveszem a fóliát, a húsra tejfölt kanalazok, s megszórom reszelt sajttal. Átkapcsolok grillfokozatra és még 15 percig sütöm 200 C fokon.

Tálaláskor formázok a tányérra rizst, vágok mellé három szelet húst, s körítem zöldségekkel..A rizskupacba beleszúrok egy petrezselyemlevelet.

Megjegyzés

Eredetileg töltött csirkemellben gondolkoztam, de aztán annyi finomság (paradicsom, sonka, sajt, spenót) került a mellre, hogy ezt már nem lehetett felgöngyölni, ezért aztán megdupláztam a feltéteket, s a végén csak simán rátettem a húst, amire aztán még tejföl és reszelt sajt is jött. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss