A csirkemellet kettészelem, kiklopfolom, formázom, fűszerezem. Beteszem a hűtőbe.
Az édesburgonyát felkockázom, a krumplikat, a retket és a spenótot megmosom, a paradicsomot vékonyan felszeletelem. A sajtot lereszelem. A kertben vágok rozmaringot és petrezselymet.
Egy serpenyőbe teszek 1 kanálnyi vajat, ráhelyezem az egyik mellet, amire rétegesen rápakolom a paradicsomot, a sonkát, a sajtot és a spenótot, majd ugyanezt még egyszer. Minden réteget fűszerezek. Betakarom a másik mellfilével. Mellérakom a zöldségeket, fűszerezem, s ráhelyezem a rozmaringszálakat. Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen sütöm.
Közben megfőzöm a rizst, hozzákeverem a durván aprított petrezselyemzöldet.
Fél óra elteltével leveszem a fóliát, a húsra tejfölt kanalazok, s megszórom reszelt sajttal. Átkapcsolok grillfokozatra és még 15 percig sütöm 200 C fokon.
Tálaláskor formázok a tányérra rizst, vágok mellé három szelet húst, s körítem zöldségekkel..A rizskupacba beleszúrok egy petrezselyemlevelet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!