Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott burgonya cserépedényben

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1.5 kg burgonya
  • 10 db tojás
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 25 dkg szalonna
  • 50 dkg tejföl
  • 15 dkg sajt

Elkészítés

  1. Megmossuk és sós vízben héjában megfőzzük a burgonyát. Megfőzzük a tojásokat is, közben pedig  felszeleteljük a kolbászt és vékonyra vágjuk a szalonnát.
  2. Mikor megfőtt a burgonya és a tojás, mindkettőt megpucoljuk és vékony karikára vágjuk.
  3. Mázas cserépedény aljára szalonnaszeleteket rakunk és elkezdjük a rétegezést: burgonya, pici só, kolbászkarikák, tojás karikák, pici só és bőséges tejföl. Ezt addig folytatjuk míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére burgonya kerüljön és azt is jól meglocsoljuk tejföllel, majd bőségesen megszórjuk sajttal. Tehetünk a tetejére egy kis szalonnát és így garantáltan nem lesz száraz a rakott burgonya.

 

Megjegyzés

Finomabb, mint tepsiben :) - Spider Girl

Ezek is érdekelhetnek

Friss