Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott borzas csirkemell

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A borzas csirkemellhez a hússzeleteket megmossuk, kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és egy kivajazott tepsiben vagy tűzálló tálban elrendezzük.
  2. A petrezselymet megmossuk, majd lecsipkedjük a leveleit, és felaprítjuk.
  3. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, és a hússzeletekre halmozzuk.
  4. A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk.
  5. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.
  6. Ezeket is elrendezzük a burgonyán, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az aprított petrezselyemmel, továbbá a megtisztított, átnyomott fokhagymával.
  7. Rákanalazzuk a tejfölt, elsimítjuk, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, vagy amíg a hús megpuhul, és a sajt megpirul.
  9. A salátához összekeverjük a salátakeveréket a megmosott, felcikkezett paradicsommal, a megmosott, felkarikázott uborkával és a felcsíkozott paprikával.
  10. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal meg citromlével, és alaposan összeforgatjuk az egészet, és ezzel körítve tálaljuk a borzas csirkemellet.

Nézd meg videón, hogy készül a rakott borzas csirkemell:

Ezek is érdekelhetnek

Friss