Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rákóczi túrós VII.

75 perc
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral és 10 dkg cukorral jól elkeverjük, a 20 dkg margarinnal elmorzsoljuk, és hozzáadunk 4 tojás sárgáját (a fehérjéket félrerakjuk a tetejére habnak). Adunk hozzá annyi tejfölt, hogy kissé lágyabb tésztát kapjunk, amit egy sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsibe elosztunk, vizes evőkanál segítségével egyenletesen szétnyomkodunk. Tetejét vékonyan bekenjük baracklekvárral.

A túrókrémhez az 1 kg túróhoz adunk 4 db tojássárgáját, 2 csomag vaníliás cukrot, a citromok reszelt héját, a maradék tejfölt, 2 evőkanál grízt, majd a 4 tojásfehérjének a maradék 10 dkg porcukorral felvert habját.

Szép egyenletesen elsimítjuk a tésztán, és 180 fokos sütőbe toljuk 25-30 percre.

A habhoz a maradék 4 tojásfehérjéből, kevés porcukor, pár csöpp citromlé és 1 kanál étkezési keményítő hozzáadásával kemény habot verünk, és habzsákkal berácsozzuk a túró tetejét, újra a sütőbe tesszük, és 100 fokon 15 percig légkeverés mellett, inkább csak szárítjuk. Mazsolával és baracklekvárral díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss