Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rákóczi túrós V.

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat egy tálban összegyúrjuk, és letakarva hűtőbe tesszük 1/2-1 órára.

A töltelékhez a túrót áttörjük, a többi hozzávalót belekeverjük, legvégül a tojásfehérje felvert habját.

Egy kb. 25×35 centis tepsit kivajazunk, belenyújtjuk a tésztát, 15 percig elősütjük. Ezután a túrókrémet rákenjük és visszatoljuk a tepsit kb. 30 percre.

A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük, habzsákból ezzel a habbal berácsozzuk a tetejét, és még 15 percre visszatesszük a sütőbe. A még meleg rácsok közé baracklekvárt nyomunk, szintén habzsákból.

Miután kihűlt, felszeleteljük.

Megjegyzés

Egy végtelenül egyszerű sütemény, amiben nem lesz kimaradó tojásfehérje. - Suncika

Ezek is érdekelhetnek