Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rákóczi túrós V.

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg puha margarin
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • reszelt citromhéj
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • reszelt citromhéj
  • 2 tojásfehérje
  • mazsola (már annak, aki szereti)
  • A tetejére:
  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • baracklekvár

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat egy tálban összegyúrjuk, és letakarva hűtőbe tesszük 1/2-1 órára.

A töltelékhez a túrót áttörjük, a többi hozzávalót belekeverjük, legvégül a tojásfehérje felvert habját.

Egy kb. 25×35 centis tepsit kivajazunk, belenyújtjuk a tésztát, 15 percig elősütjük. Ezután a túrókrémet rákenjük és visszatoljuk a tepsit kb. 30 percre.

A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük, habzsákból ezzel a habbal berácsozzuk a tetejét, és még 15 percre visszatesszük a sütőbe. A még meleg rácsok közé baracklekvárt nyomunk, szintén habzsákból.

Miután kihűlt, felszeleteljük.

Megjegyzés

Egy végtelenül egyszerű sütemény, amiben nem lesz kimaradó tojásfehérje. - Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss