Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rákóczi túrós sütemény

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, a hűtőben 1/2-1 órát pihentetjük.

A töltelékhez a túrót összetörjük, a cukor 2/3 részével és a többi hozzávalóval összekeverjük. A tojásfehérjéből csipetnyi sóval és a maradék 1/3 cukorral kemény habot verünk, finoman a túróba forgatjuk.

A tésztát gyors mozdulatokkal, röviden átgyúrjuk, kikent, közepes méretű tepsibe nyújtjuk, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 13-15 percig elősütjük. Rákenjük a túrótölteléket, visszatoljuk a sütőbe további kb. 20 percre.

A sütőt 160 fokra mérsékeljük.

A tojásfehérjét a cukorral, csipet sóval és a citromlével kemény habbá verjük, a tésztát a habbal nyomózsákból ferdén berácsozzuk, a közökbe lekvárt teszünk, és visszatoljuk a sütőbe további kb. 10 percre.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, kockákra szeleteljük és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek