A kekszet durvára törjük egy zacskóban, akár sodrófa segítségével. Ha ezzel megvagyunk, a desszertes pohár aljára szórjuk.
A túrót alaposan elkeverjük a görög joghurttal, majd a mézzel és a citromhéjjal. Az így kapott keveréket a kekszmorzsa tetejére kanalazzuk, aztán a baracklekvárt is szépen elosztjuk rajta.
Végül egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a durvára darabolt diót, és megszórjuk vele a desszert tetejét.
Fogyasztás előtt érdemes egy fél órára hűtőbe tenni a pohárkrémet.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A RÁKÓCZI TÚRÓS POHÁRKRÉM
A tojáshabot szándékosan hagytuk el a tetejéről, hiszen így gyorsabban elkészül, na meg ha cukormentes hozzávalókból dolgozunk, akár diétás finomság is lehet a végeredmény. Igazi jolly joker desszert, ha rövid időn belül kell valami édes kis kényeztetést készíteni. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!