Nézd meg, mit vettél! Rákkeltő anyagokat tartalmaz az Auchan egyik terméke!

default user icon
MME
Rákkeltő anyagok, úgynevezett primer aromás aminok oldódnak ki használat közben az Auchanokban kapható AO márkajelzésű műanyag merőkanalakból és szűrőkanalakból, így ezeket az Auhan Magayrország Kft. visszahívja - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken.

Primer aromás aminok kioldódása miatt az Auchan Magyarország Kft. visszahívta az AO márkajelzésű műanyag merőkanalakat és műanyag szűrőkanalakat - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.

 

A Nébih közleményében azt írta, a primer aromás aminok (PAA) szerves vegyületek. Az aminok egyes képviselőit műanyaggyártásban, festékgyártásban használják. Az élelmiszerekbe kerülhetnek PAA-k a velük érintkezésbe kerülő anyagokból, például papír csomagolóanyagok feliratához használt tintából is.

A vegyületeknek egy része rákkeltő, másik részük pedig feltehetően rákkeltő hatású, ugyanakkor több PAA vegyületnél nem merült fel ennek kockázata.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az érintett termékeket ne használják. A műanyag merőkanalak és szűrőkanalak bármelyik Auchan üzletbe visszavihetők, a termékek árát blokk nélkül is visszatérítik.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss