Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, hosszában félbevágjuk, húsukat keresztben bevágjuk, és kis lángon, az olajban 5-6 percig sütjük. A húsát kikanalazzuk.
A rákot hagyjuk kiengedni, a paradicsomot és a padlizsán húsát apróra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, és 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a padlizsán húsát, beleszórjuk a lisztet, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és 3 evőkanál vízzel meglocsoljuk. Lassú tűzön 3-4 percig főzzük, belekeverjük a tejfölt és a rákot, és még 2-3 percig főzzük.
A kivájt padlizsánhéjakat megtöltjük a rákos raguval, megszórjuk a sajttal, alufóliával letakarjuk, és 20 percre 160 fokos sütőbe tesszük.
A körethez a gombát és a hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. Az olajon megpároljuk a hagymát, rátesszük a gombát, meghintjük sóval és pirospaprikával, és kis vizet hozzáadva 20 percig pároljuk, lehűtjük, turmixgéppel pépesre turmixoljuk.
A krumplit meghámozzuk, megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük, burgonyanyomóval áttörjük. Beledolgozzuk a vajat, a tojássárgáját, a tejet és a gombapépet. Csillagcsöves nyomózsákba tesszük, kis halmokat nyomunk belőle egy tepsire, és 15 perc alatt megsütjük.