Elkészítés: A rizst olívaolajon megpörkölöm, majd félig megfőzöm, beteszem egy keverőtálba. A hagymákat megdinsztelem, megy a tálba. Hozzáütök 1 darab tojást, fűszerezem, beleteszem a karikára vágott chiliparikát és az aprított petrezselymet, összekeverem.
A gombákat beteszem egy serpenyőbe, meglocsolom citromlével, belekanalazom a tölteléket, ráteszem a rákokat, újra fűszerezem, és ismét meglocsolom a citromlével, majd a chiliszósszal. Adok rá s alá olívaolajat, beteszem az előmelegített sütőbe (180 C fok, hőlégkeverés), s addig sütöm, amíg szépen megpirul.
Tálaláskor a tényérra rakok egy gombát meg egy felet, rájuk petrezselyemlevelet, s locsolok a tányérra ketchupot és chili szószt. Mint mindig - a hasonló étkek esetében - most is vörösborral kísérem le.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre