hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rákfasírt sárgadinnye chutneyval

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg rákhús
  • 4 szelet toast kenyér héja nélkül, tejbe áztatva
  • 1 egész tojás
  • 20 dkg tengeri halhús
  • zsemlemorzsa
  • petrezselyem
  • zöldhagyma
  • bors
  • olaj a sütéshez
  • A chutneyhoz:
  • fél sárgadinnye
  • fél kígyóuborka
  • 1 chilipaprika
  • snidling
  • petrezselyem
  • menta
  • bazsalikom
  • 2 evőkanál porcukor
  • 6-8 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál tápiókagyöngy

Elkészítés

Elkészítés: A rákot megtisztítjuk, a halhúst összevágjuk, a beáztatott kenyeret kinyomjuk, hozzáadjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd ledaráljuk. Kis gombócokat formálunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, meglapítjuk a tenyerünkben, és forró olajban mind a két felét pirosra sütjük.

A chutneyhoz a dinnyét és az uborkát megpucoljuk, kockára vágjuk, a többi hozzávalóval összekeverjük, 1 órát a hűtőben pihentetjük. A rákfasírtot a chutney-val kínáljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további érdekességeket és fotókat a recepttel kapcsolatosan itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek