Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Raguleves húsgombóccal

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, majd kevés zsíron megpirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Beletesszük a felkockázott zöldségeket, kivéve a burgonyát, mert azt csak a vége felé tesszük bele. Kevés cukrot, sót és pici ételízesítőt adunk hozzá.

A darált húst a tojással, az aprított petrezselyemmel, ízlés szerinti sóval, borssal összekeverjük. Apró gombócokat formázunk belőle, majd félretesszük.

Amikor félig megfőttek a zöldségek a levesben, hozzáadjuk a burgonyát, illetve a gombócokat, és az egészet készre főzzük.

A tejfölt a liszttel és kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd a leveshez adjuk és besűrítjük. A végén pici citromlével ízesítjük.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss