Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ragacsos sült oldalas

> 90 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az oldalast feldaraboljuk, megmossuk, enyhén megsózzuk, majd egymás mellé helyezzük egy tepsiben. Felöntjük a kólával és a vízzel úgy, hogy a folyadék ellepje a húst. Fóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 2 óra alatt puhára pároljuk a húst.  
  2. Amikor a hús puhára főtt, kivesszük a léből, és alaposan lecsepegtetjük.
  3. Egy serpenyőben összekeverjük a barnacukrot, a ketchupot, a szójaszószt, a Worchester szószt, a Piros Aranyat és a csiliszószt, és állandó keverés mellett felforraljuk, majd alacsonyabb hőfokon még néhány percig főzzük. Ezután a lecsepegtetett oldalast a szószba mártogatjuk, majd visszatesszük mindet a tepsibe.
  4.  180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. A sütési idő felénél megfordítjuk a húsokat, hogy mindegyik oldaluk szép pirosra süljön.

15 OMLÓS SÜLT HÚS, AMIVEL JÓL LAKIK A CSALÁD >>> 

Megjegyzés

Vigyázzunk, nehogy túlfőzzük és szétessen! Ha van időnk, sütés előtt hagyjuk még állni egy órát a bepácolt húst, hogy az ízek jól átjárják. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss