hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ragacsos-mázas oldalas

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg oldalas
  • őrölt bors
  • A mázhoz:
  • 4 teáskanál méz
  • 8 teáskanál ketchup
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • 2 teáskanál mustár
  • 4 teáskanál olívaolaj
  • A körethez:
  • 1 kg burgonya
  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál lágy vaj

Elkészítés

Elkészítés: Az oldalast bordánként feldaraboltam, sóztam, borsoztam, félretettem bő fél rára.

A mázhoz valókat összekevertem. Egy tepsit alufóliával kibéleltem, 1,5 dl vizet öntöttem bele. Az oldalasdarabok mindkét oldalát bekentem a mézes mázzal, a tepsibe raktam, majd befedtem a tepsi tetejét is fóliával. 250 fokra melegített sütőben 60 percig sütöttem, mivel vastagok voltak a szeletek. Ezután a fóliát levettem a tetejéről, és még kb. 10 percet sütöttem.

Közben a burgonyapüréhez a burgonyát meghámoztam, megmostam, gerezdekre vágtam, sós vízben megfőztem, majd leszűrtem. A burgonyára öntöttem a tejet és a vajat, összetörtem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss