Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ragacsos kókuszkocka (Bibingka)

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin (olvasztott)
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 3 db tojás
  • 6 dkg vaj vagy margarin (olvasztott)
  • 6 dkg liszt
  • 34 dkg sűrített tej
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 30 dkg kókuszreszelék (+ a szóráshoz)
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és egy kisebb, mélyebb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. Összekeverjük a tészta hozzávalóit, és a masszát az előkészített tepsibe simítjuk, majd kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni 10 percig, közben csökkentjük a sütő hőmérsékletét 165 fokra.
  3. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd egyenletesen rákenjük a tésztára, és megszórjuk a tetejét kókuszreszelékkel. Visszatoljuk a sütőbe, és kb. 25-30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeletelve tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss