Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiszta Amerika! Íme az eredeti ragacsos csirkeszárny receptje

A csirkeszárnyat mindenki szereti, kicsik és nagyok egyaránt. Imádjuk a csontról lerágcsálni az édes-sós, ropogósra sült húst, és még azt se bánjuk, hogy utána körömkefével kell súrolni a kezünket, hiszen a szárnyat nem lehet evőeszközzel enni!

A grillpartyk egyik vitathatatlanul legnépszerűbb eleme a ragacsosra sült csirkeszárny. Ennek a változatnak különösen komplex az íze. A legfinomabb akkor lesz, ha a pác felébe bekevered a húst, a maradékkal meg többször átkened sütés közben. Kínáld csíkokra vágott zöldségekkel és kéksajtos mártogatóssal.

Ragacsos csirkeszárny Hozzávalói:

(6 főre)

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 dl ketchup
  • 2 dl barbecue szósz
  • 2 ek barnacukor
  • 1 ek méz
  • 2-3 tk worcestershire szósz
  • 2 tk fokhagyma por
  • 2 tk hagymapor
  • 1 ek cayenne bors (ha szereted a csípőset)
  • 2-3 ek balzsamecet
  • 1 tk paprika
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 tk római kömény
  • 1/2 tk fahéj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Keverd a fűszereket össze, majd kóstold meg, hogy harmóniában vannak-e egymással az ízek.
  2. Öntsd a pác felét a szárnyakra és keverd alaposan össze úgy, hogy a minden darabot jól bevonjon. Hagyd békén hűtőszekrényben 1 órát, de akár éjszakára.
  3. Tedd a szárnyakat a grillre és pár percenként átforgatva, időnként a pác maradékával átkenegetve süssed addig, míg szép, fényesen aranybarna és ropogós nem lesz.
  4. Tálald azonnal, a zöldséggel és kéksajtos mártogatóssal.

ITT TALÁLTOK MÉG TÖBB IZGALMAS RECEPTET ÉS KONYHAI PRATIKÁT Déri Szilvi alias házisáfránytól!

Itt egy nagyon hasonló csirkeszárny recept videón, ezt is kipróbálhatjátok:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss