A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kerek, kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájába reszeljük a citrom héját, majd a cukorral habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgáját.
Az átszitált és sütőporral elkevert lisztet kisebb adagokban a masszához keverjük (figyeljünk, hogy a habot már ne törjük össze).
A masszát a tortaformába öntjük, és a sütőbe tesszük. Ajtónyitogatás nélkül, 180 fokon, nagyjából 30-35 perc alatt megsütjük a tészta. Rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez csomómentesre keverjük a lisztet 8 evőkanál tejjel. A maradék tejet és a porcukrot a tűzhelyre tesszük és felforraljuk. Forralás után lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a lisztes keveréket, majd sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk teljesen kihűlni, néha megkeverjük, így nem lesz bőrős a teteje.
A vajat alaposan kikeverjük. A cukrot felolvasztjuk 1,5 dl vízben, majd hozzáadjuk a gyümölcslikőrt. A mázhoz felforraljuk a vizet a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaót, és folyamatosan keverve rövid ideig főzzük. Ezután hozzáadjuk a vajat, és kevergetve kihűtjük.
Végül összeállítjuk a tortát. Ehhez három részre szeleteljük a piskótát. A lapokat meglocsoljuk a likőrös vízzel. A kihűlt krémhez adjuk a habosra kevert vajat és a vaníliás cukrot. A lapokat a krémmel megkenve rétegezzük, végül a csokoládémázzal bevonjuk. Hagyjuk kicsit dermedni a hűtőben.