Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Raffaello-torta III.

3/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 tojásfehérje
  • 5 tojássárgája
  • 6 evőkanál cukor megdarálva
  • 5 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 bő kiskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg vaj
  • pirított, darabolt dió

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk a szokásos módon, a kókuszreszelék a liszttel együtt kerül a tésztába. Majd előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük. 10 percig ezen a hőfokon sütjük, majd lejjebb vesszük a hőt 160-155 fokra, s így sütjük készre.

A krém a következőképp készül: az edényt, amiben főzzük majd, kiöblítjük hideg vízzel, majd beletesszük a pudingport, a cukrot meg annyi tejet, hogy el tudjuk benne keverni. Aztán a tojássárgájákat is jól elkeverjük benne, majd a dió és a vaj kivételével minden mást is beleteszünk, és szépen felfőzzük, mint a pudingot.

Mikor kész, hagyjuk, hogy kicsit kihűljön, de nem teljesen. A vajat még akkor keverjük hozzá habverővel, mikor kissé langyos a krém. Egy keveset félreteszünk a krémből a díszítéshez, s ezután keverjük bele a diót.

A piskótát 3 lapba vágjuk, majd betöltjük és bevonjuk a krémmel, kókuszreszelékkel és dióval díszítjük.

Megjegyzés

Ez is olyan torta, amit jó, sőt érdemes előző nap elkészíteni, mert másnap a legfinomabb.

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss