hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Raffaello szelet egyszerűen

120 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • A krémhez:
  • 6 db tojássárgája
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • A szóráshoz:
  • kókuszreszelék

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük az átszitált lisztet és a kókuszreszeléket.
  2. A kókuszos masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20cm x 36cm) egyenletesen belesimítjuk, majd előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük.
  3. Közben elkészítjük a krémet: a tojássárgáját a pudingporral, a porcukor felével, a tejjel először jól összekeverjük, majd sűrű pudingkrémmé főzzük. Félre tesszük hűlni.
  4. A margarint a maradék porcukorral habosra kikeverjük, majd a KIHŰLT pudinghoz keverjük, és kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk.
  5. A kisült és a kihűlt tésztáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd vissza tesszük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a krémet.
  6. Hűtőbe tesszük pár órára pihenni (dermedni), majd tálalás előtt a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, és egyforma szeletekre felvágjuk.

RAFFAELLO GOLYÓK SÜTÉS NÉLKÜL>>> 

BÖGRÉS RAFFAELLO>>> 

HAMIS RAFFAELLO>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss