Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes raffaelloszelet

70 perc
bonyolult
átlagos
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A raffaelloszelet elkészítéséhez egy mélyebb edénybe belerakjuk a tojások sárgáját, hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Majd hozzákeverjük a margarint és a tejfölt. Ezután lassan adagolva hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Mivel ragadós a tészta, gyúrás közben folyamatosan lisztezzük a kezünket és a tésztát is.
  2. Ha alaposan összegyúrtuk, 3 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Egy kb. 30 × 40 cm-es tepsi hátoldalát belisztezünk, majd egyesével kinyújtjuk rajta a tésztát és 180 fokon kb. 8 percig sütjük.
  3. A krémhez megfőzzük a búzadarát a tejben, és hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez fokozatosan hozzáadjuk. A kész krémet kétfelé osztjuk.
  4. Az egyik krémmel megkenünk egy lapot, elsimítjuk rajta, majd ráhelyezzük a második lapot a krémre. Rárakjuk a maradék krémet, majd a harmadik lapot.
  5. A tetejére a tojásfehérjéből forró gőz fölött kemény habot verünk a cukor fokozatos hozzáadásával. Amikor kemény a tojáshab, rárakjuk a tésztára, és megszórjuk kókuszreszelékkel. 

    Nézd meg a Raffaelloszelet receptjét videón:

Megjegyzés

Nagyon finom , puha a tésztája, ünnepekre nagyon jól mutat az asztalon. A videót megnézhetitek ezen a linken: - fonty

Ezek is érdekelhetnek

Friss