Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Raffaello golyók sütés nélkül

A fehér kókuszgolyó már a látványával elcsábít, hogy aztán az ízélménytől meg se tudjunk szólalni. Ám a sok cukor miatt nem egészséges édesség, ezért bloggerünk, Babicky-Pfliegel Dóra megalkotta a mindenmentes változatát, amellyel a gyerekeket is bátran megkínálhatjuk.

Az édes íz szeretetét az anyatejen keresztül szívjuk magunkba, hiszen az anyatej amellett,  hogy vitaminokban, ásványi anyagokban és zsírban gazdag, cukortartalma is magas. De, ami  miatt sokunk rajong az édes ételekért és italokért, az valószínűleg az az érzelmi töltet, amitegy szelet csokitól kapunk: kicsit az önfeledt gyerekkort idézi.

Óvatosan a cukorral!

Azonban jól tudjuk, rengeteg káros hatása is van a mértéktelen cukorfogyasztásnak, és sajnos függőséget is kialakíthat, így nem árt az óvatosság. A gyerekek sokkal intenzívebben érzik az ízeket, ezért például a cukorból is jóval kevesebbelég nekik, hogy édesnek érezzék az ételt. A feldolgozott és finomított szénhidrátok helyett a természetes megoldást részesítsük előnyben: friss gyümölccsel, aszalványokkal, egy éves kor fölött minőségi mézzel kínáljuk őket. Ezek nem csak kiválóan édesítenek, de vitamin és tápanyagtartalmuk is magas.

Van más megoldás

Alternatív édesítőszerek közül kerüljük a mesterségesen előállított anyagokat, a természetes édesítőkkel (pl. nyírfacukor, sztívia, eritrit, xylit) fokozatosan ismertessük meg a gyermeket, és 3 éves kor alatt óvatosan és nagy körültekintéssel kínáljuk vele.

Főzz a gyerekekkel

Ezeket a kókuszgolyókat a gyerekekkel is elkészíthetitek. Nem csak a finommotorikát fejleszti, de igazi családösszehozós program is.

Raffaello golyók receptjét itt találod! >>> 

Babiczky-Pfliegel Dóra korábbi blogbejegyzését itt találod >>> 

Olvass tovább Dóra egészségtudatos életmódjáról! >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss