Elkészítés:
1. réteg:
2 evőkanál porcukrot kikeverünk 2 tojás sárgájával, majd hozzáadjuk a mandulaaromákat. Nagyobb kávéscsészényi vízben feloldunk 1 tasak zselatint, majd forrásig melegítjük. Kihűtjük, és az aromás, cukros tojássárgájához keverjük. Végül simává vegyítjük a 2 tojás felvert fehérjével is. Nagyobb méretű tepsibe öntjük, amit előtte jól lehűtöttünk, és hűtőbe tesszük.
2. réteg:
Azonos az elsővel, de a mandulaaroma helyett vérnaranccsal készül.
3. réteg:
Azonos az első kettővel, de az aromák helyett kakaóval ízesítünk.
4. réteg:
A tejfölben elkeverünk 2 evőkanál porcukrot, majd ehhez is hozzátesszük a kávéscsészényi vízzel felforrósított zselatint.
5. réteg:
A gyümölcskocsonyát leírása szerint készítjük el.
A rétegeket csak akkor öntsük egymásra, amikor az előző megszilárdult, különben összefolyik és csúnya lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre